Pia Sievinen -

KUMPPANI ESITTÄYTYY: Arktis

 

Arktis tunnetaan neljän suomalaisen kalustemuotoilijan – Kari Asikaisen, Mikko Halosen, Samuli Naamangan ja Timo Saarnion – julkisiin tiloihin suunnittelemista kalustemallistoista. Niissä on nähtävissä kunkin suunnittelijan kädenjälki ja pitkä kokemus työskentelystä tilojen parissa. Arktis vastaa Habitare Pron kumppanina JKMM:n suunnitteleman tilan ravintola-alueen kalusteista.

 

Mikä on Arktiksen tarina?

Arktis kokoaa yhteen joukon julkisten tilojen kalusteiden suunnittelun, valmistamisen ja myynnin konkareita. Yrityksen avainhenkilöiden yhteenlaskettu kokemus alalta on yli 250 vuotta. Monipuolisen osaamisen ansiosta Arktis voi tarjota sisustuksen ammattilaisille mahdollisuuden toteuttaa yksilöllisiä sisustusratkaisuja kustannustehokkaasti. Yrityksessä mukana olevien muotoilijoiden ja joustavan valmistusprosessin avulla Arktis valmistaa projektikohtaisesti suunniteltuja tai räätälöityjä kalusteita vaativiinkin kohteisiin.

 

Mikä erottaa teidät alan muista toimijoista?

Vahvan suunnittelu- ja valmistusosaamisen ansiosta palvelemme asiakkaitamme asiakaslähtöisesti. Vakiotuotteet toimivat malliston perustana ja lähtökohtana sisustusten suunnittelulle. Vakiotuotteiden pohjalta räätälöimme kalusteita asiakkaiden tarpeiden mukaan. Näin syntyy toimivia ja esteettisesti tyylikkäitä sekä viimeisteltyjä sisustuksia. Arktisin jokaisella suunnittelijalla on oma tunnistettava kädenjälkensä, jonka ansiosta mallistosta löytyy erilaisia vaihtoehtoja ja näkökulmia sisustukseen.

 

Habitare Pron ravintola-alueella nähdään suunnittelemanne Kanto-mallisto. Mistä lähtökohdista se syntyi?

Toiveena oli saada messuille erottuva kaluste, joka olisi muokattavissa erilaisiksi ryhmiksi. Ehdotimme tuolloin vielä julkaisematonta Kanto-moduulisarjaa, joka haki vielä lopullista muotoaan. Kanto tehtiin yhteistyössä JKMM:n arkkitehtien kanssa – heillä oli mahdollisuus esittää toiveitaan ja ajatuksiaan kalusteen ja sarjan kehittämiseksi projektin tarkoitukseen sopivaksi.

Sarja muodostuu kolmesta erikorkuisesta istuin- ja pöytämoduulista, joissa kaikissa on sama puupuristerunko. Sarjan yhtenä keskeisenä ajatuksena on ottaa huomioon eripituiset käyttäjät. Luonnossa esiintyvä helposti tunnistettava hunajakennon muoto yhdistyneenä puumateriaaliin luo rauhallisen kokonaisuuden. Moduulien muoto ja korkeuserojen luoma rytmi myös mahdollistaa visuaalisesti mielenkiintoisten ja näyttävien ryhmien rakentamisen suuriinkin. Monipuolisuutensa ansiosta Kanto on arkkitehdeille käytännöllinen työkalu.

 

arktis.fi