Pia Sievinen -

KUMPPANI ESITTÄYTYY: Novo Wood

 

Jalopuiden, puupohjaisten raaka-aineiden ja sisustuslevyjen maahantuoja Novo Wood tuo arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden käyttöön inspiroivia trendejä ympäri maailmaa. Vain suunnittelijan mielikuvitus on rajana. Habitare Prohon Novo Wood tuo osastojen seinäpinnoissa nähtävät läpivärjätyt mdf-levyt.

 

Mistä Novo Wood tunnetaan ja mikä on sen tarina? 

Meitä ajaa intohimo erilaisiin puupohjaisiin tuotteisiin ja niiden innovatiivinen hyödyntäminen sisustussuunnittelussa ja kansainvälisessä arkkitehtuurissa. Olemme toimineet alalla vuodesta 2002 ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhdessä suurimpien alalla toimivien yhteistyökumppaniemme kanssa. Alan uusimmat trendit ja jatkuva kehittyminen kiinnostavat meitä.

 

Mikä tekee Novo Woodista ainutlaatuisen ja erottaa alan muista toimijoista?

Laaja tuotevalikoimamme on yksilöllisesti koottu alan kiinnostavimmista tuotteista. Tunnemme henkilökohtaisesti jokaisen toimittajamme. Kotimaisten toimittajiemme lisäksi tuomme jalopuuta, puupohjaista levyä ja sisustuslevyä mm. Intiasta, Afrikasta, Venäjältä, Saksasta, Italiasta, Kroatiasta, Sloveniasta sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikasta. Suurin osa toimittajistamme on antanut yksinoikeuden Suomessa tapahtuvaan jälleenmyyntiin – tuotteitamme ei saa muilta yrityksiltä Suomessa.

 

 

Missä tuotteitanne voi nähdä? 

Helsingin Musiikkitalon seinärakenteisiin on käytetty paloahidastavaa MDF-levyä. Eduskuntatalon sisätilojen kalusteisiin on toimitettu pintamateriaaleja. Ahvenanmaan Pommern-laivan arkkitehtuurissa laivankansi on valmistettu Novo Woodin jalopuusta. Suomen tunnetuimmat uistimet ovat valmistettu Novo Woodin eksoottisesta balsapuusta.

 

Novo Wood on myös Habitare Pron yhteistyökumppani. Vastaatte osastojen seinäpintojen läpivärjätyistä MDF-levyistä. Kertokaa tästä hieman tarkemmin.

Läpivärjätyissä MDF-levyissä (ks. kuva yllä) yhdistyvät puun luonnolliset ominaisuudet. Tuotteella on MDF-levyn erinomainen työstettävyys ja intensiivinen väri, joka ei haalistu UV-valossa. Tarkoin valitut värit antavat mahdollisuuden erilaisiin käyttökohteisiin. Levy on mahdollista käsitellä lakkaamalla tai pinnoittaa esim. melamiinilla, laminaatilla tai viilulla.

Harmaata väriä lukuun ottamatta läpivärjätyt levyt ovat formaldehydivapaita, mikä tekee niistä luonnostaan ympäristöystävällisempiä. MDF-levyä voi käyttää esimerkiksi huonekaluissa, pöytätasoissa ja muissa sisustuskohteissa. Sitä on saatavilla myös paloahidastavana. Sävyjä on seitsemän: Musta, Terra, Royal Blue, Berry, Curry, Grey ja Sand Grey.

novowood.fi