Luminord 2018

Valaisinsuunnittelukilpailu Luminord 2018 avattu: yhdeksättä kertaa järjestettävän kilpailun tehtävänä on suunnitella työpistevalaisin nykyaikaiseen toimistotilaan.

Kilpailutyöt tulee jättää 17.8.2018 mennessä, tulokset julkistetaan Habitare Pron avajaispäivänä 12.9.2018 ja palkitut työt ovat esillä Habitare Prossa 12.–14.9.2018.

 

Toimistotilojen työpisteiden valaistukseen kaivataan uudenlaisia ratkaisuja. Valaistus on osa työergonomiaa, se vaikuttaa työntekijän vireystilaan ja viihtyvyyteen ja siten myös työn tuottavuuteen. Hyvä työpistevalaistus ottaa huomioon työntekijän yksilölliset tarpeet ja on muunneltavissa tarpeiden muuttuessa.

Yritysten toimitilat ovat muuttuneet työelämän murroksen myötä. Työpisteet ovat siirtyneet toimistohuoneista avarammille työskentelyalueille. Avokonttorit ovat vaihtuneet monitilatoimistoihin. Osalla työntekijöistä on kiinteät työpisteet, toiset liikkuvat enemmän ja siirtyvät työpisteeltä toiselle.

 

Millainen työpistevalaisin vastaisi parhaiten nykyaikaisen toimistoympäristön vaatimuksiin?

 

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamo ry:n kanssa. Kilpailu on avoin kaikille, mutta järjestäjät toivovat, että kilpailun myötä löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama Luminord 2018 -palkinto, jonka arvo on 5 000 euroa. Lisäksi jaetaan STEKin nimikkopalkinto, arvoltaan 5 000 euroa. Kilpailutyöt tulee jättää 17.8.2018 mennessä.

 

Lisätiedot kilpailusta:
Virpi Kumpulainen, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 040 585 6127, 09 701 4611, virpi.kumpulainen@nssoy.fi, webmaster@nssoy.fi

 

 

TUTUSTU KILPAILUOHJEISIIN JA SÄÄNTÖIHIN